Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırma Sistemleri

Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemleri, Krikolar, asansörü oluşturmak için kullanılan mekanizma tipine göre bölümlere ayrılabilir (genellikle hidrolik, mekanik veya pnömatik). Hidrolik silindir tarafından üretilen kuvvet kaldırma hareketine neden olduğu için hidrolik krikolar mekanik krikolardan daha yüksek kaldırma kapasitesine sahiptir.

Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırma Sistemleri

 

Tipik hidrolik kriko biçimleri, şişe krikolarını ve ayak krikolarını içerir.  Makine kriko sistemi temel olarak bir makineyi hareket ettirmenin bir yolu olarak kabul edilir. Bunun nedeni, hidrolik ayak kaldırıcıya girişin yerden 30 cm yüksekte olabilmesidir.

Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırma Hazırlığı

 

Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemlerin kullanılan, çoğu makine çok pahalıdır. Makine krikoları için bu yükseklik çok daha esnektir. Hidrotork kriko İle bina kaldırma sistemleri bir evi kaldırma da yükseklik de önemi kadar evin büyüklüğü de önemlidir, ilk olarak evin hazırlık aşamaları yapılmadır. Evin yetkin bir şekilde yetiştirilmesi için yapının hazırlanması için bazı koşulların karşılanması gerekir:

 

– Evdeki tüm mobilyaları ve sıhhi tesisatı çıkarın.

– Kapıları ve pencere çerçevelerini sökün.

– Zeminler, döşemeler ve bölmeler kısmen yıkılarak yapının ağırlığı mümkün olduğunca azaltılır.

-Mümkünse binanın çatısını yıkın.

– Gevşek veya çürümüş kütükler için binayı kontrol edin.

– Zayıflamış yapılar cıvatalarla çapraz döşenerek güçlendirilir. Bu, binanın ayakta durmamasını ve deforme olmamasını sağlar.

 

Hidrotork Kriko İle Bina Kaldırmada Krokinin Kurulum Aşaması

Adım adım çıkarma yöntemleri, hazırlık çalışmalarını ve şu işlemleri içerir: Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemleri kullanırken kriko sayısını ve asansörlerin yerleşimini belirleyin. Asansörün kurulduğu yerde toprağı düzleştirin ve sıkıştırın.  Mekanizmanın altındaki destek yüzeyini arttırmanız gerekir. Kriko ile ağaç arasındaki temas noktasında bir referans düzlemi oluşturun. Çürümüş ahşabı sert yüzeylere kesin. Alt tekerleği değiştirmek istiyorsanız, değiştirilecek sırayı kesmeniz gerekir. Destek çift sayı olmalı ve döngü başına 24 cm. geçmemelidir.

 

Çalışma sürecinde, binanın burçlardan kontrolsüz bir şekilde hasar görmesini önlemek için sabitleme contaları ve güçlü durdurucular takılmalıdır. Evin konumunu, yatay ve dikey hareketleri sürekli olarak izler. İş yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.  Binanın zayıf yapısı nedeniyle kalın kalaslarla güçlendirilmesi esastır. Pencere ve kapı açıklıkları, deformasyonu önlemek için ara parçalar ile güçlendirilmiştir. Çubuğu kurduğunuz ahşabın gücünü kontrol etmeniz gerekir.  Temas noktası, çelik bir baskı yatağı veya 50-100 mm’lik bir tahta içermelidir

 

Kaldırma Şemaları, Asansör Sayısına Bağlı Olarak Değişimi

 

Krikolar kullanılırken, Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemleri İle yapının düşmesini ve pencere ve kapı açıklıklarının geri döndürülemez deformasyonunu önlemek için binanın köşelerinin 5 cm. fazla olmayan noktalarının dikey yer değiştirmeleriyle dönüşümlü olarak yeniden düzenlenirler. Yükseltilmiş alan sıkıca sabitlenmiştir. Durakta sabitlenecek ve cihaz başka bir alana taşınacaktır. Bu, evinizi istediğiniz seviyeye getirecektir. İki vinç kullanırsanız, bunlar binanın bir tarafına yerleştirilecek ve senkronize olarak kaldırılacaktır. Bu, yapının eğriliğini azaltabilir. Kaldırma algoritması, tek bir kaldırma işlemi kullanmaya benzer. Dört veya daha fazla cihazı senkronize olarak çalıştırarak binanızı olabildiğince hızlı, verimli ve güvenli bir şekilde yükseltebilirsiniz. 24 cm veya daha az bir döngü için alternatif hub senkronizasyon için sesli iletişim veya eşleme hub’ı olan özel bir cihaz kullanın.  Asansörün yüksekliğini kontrol etmek için köşeye özel bir cetvel eklenmiştir. Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemleri ile krişin uzatılması ve kaldırma yüksekliğinin ölçülmesi yasaktır çünkü bir yük uygulandığında kaldırma sarkacak ve duvar malzemesi deforme olduğunda ezilecektir. Bu yöntemle evin yüksekliği 10-50 cm olacaktır. Bu, evin temelini veya çatısını değiştirecek kadar yüksektir.

 

Hidrotork Kriko İle Eski Bina Tabanın Yenisi İle Değişim Aşaması

 

Eski bir ev inşa edildikten sonra, bazen temelin yanı sıra taç da değiştirilmelidir. Büyük yapılar özel Hidrotork kriko ve cihazlar gerektirir. Bloklar arasındaki derzler çekiçle kırılır. Montaj menteşeleri dikey konuma getirilir. Hidrotork kriko ile bina kaldırma sistemleri ile inşaat ekipmanı kullanılarak FBS blokları çıkarılır, arabalara yüklenir ve taşınır. Betonarme bloklar bir tür dayanıklı malzemedir. Bunları daha az önemli ayarlarda yeniden kullanmak mümkündür.  Yıkılan yığına göre üst kısım kesilir. Kötü bir şekilde hasar görmüşse, yeniden yüklenmesi gerekecektir. Monolitik kapak, şerit tabanla aynı şekildedir. Gerekirse, alan değişikliği ile tesisin bir kısmı kullanılır veya oluşturulur.  Diğer taban türleri, moloz, sütun, öğütücü, çekiç, balyoz kullanılarak doğaçlama aletlerle sökülür. Hasarlı vida temeli tek parça halinde kesilir ve metal bir boru ile uzatılır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir